24 تیر 1404
Search
دعاوی ملکی
  دعاوی ملکی از نظر وکیل متخصص ملکی دعاوی به مجموعه‌ای از دعاوی حقوقی اطلاق می‌شود که به مسائل مربوط به مالکیت، تصرف و انتقال املاک و مستغلات مرتبط است.از نظر لغوی، زمین متعلق به شخص را ملک می گویند.از منظر حقوقی، ملک به عرصه و اعیان تقسیم می شود به زمین ملک، عرصه می گویند و به بنای ساخته شده بر روی زمین نیز اعیان گفته می شود. دعاوی ملکی شامل دعاوی نظیر تصرف عدوانی، تخلیه، افراز و فروش ملک مشاع و الزام به تنظیم سند رسمی گفت می شود.در این متن، به بررسی انواع دعاوی ملکی و نکات مهم مربوط به آن‌ها خواهیم پرداخت.

انواع دعاوی ملکی

  1. دعاوی تصرف در تصرف عدوانی، فردی بدون مجوز قانونی یا رضایت مالک، اقدام به تصرف ملک می‌کند.برای رفع تصرف عدوانی، شخص مدعی می تواند حقوقی یا کیفری طرح دعوا نماید برای طرح شکایت کیفری تصرف عدوانی، شاکی باید دارای سند مالکیت باشد برخلاف دعوای حقوقی که مالک بودن خواهان شرط طرح دعوا نمی باشد بلکه شخص مدعی باید بتواند سابقه تصرف خود را در دادگاه ثابت نماید که ملک موضوع دعوا پیش از این در تصرف او بوده است.
  2. دعاوی تخلیه این نوع دعاوی زمانی مطرح می‌شود که مستاجر علی رغم انقضاء مدت اجاره همچنان از تخلیه ملک امتناع می ورزد.از مزایای صدور دستور تخلیه نسبت به صدور حکم تخلیه، فوری بودن آن است.شرایط و مراحل تخلیه ملک بسته به نوع تخلیه ( دستور یا اخذ حکم) متفاوت است.
  3. دستور فروش ملک مشاع هر گاه دو یا چند نفر دارای مالکیت مشاعی نسبت به یک ملک باشند، هر کدام از مالکین می توانند از دادگاه درخواست صدور دستور فروش ملک مشاعی را بنمایند.
  4. دعاوی ناشی از فروش ملک اختلافات بین خریدار و فروشنده ممکن است بعد از فروش ملک بوجود آید.این دعاوی می‌توانند شامل مطالبه ثمن، الزام به تحویل ملک یا الزام به تنظیم سند رسمی یا اخذ پایانکار باشند.
  5. الزام به تنظیم سند رسمی هرگاه شخصی به موجب مبایعه نامه اقدام به خرید ملک دارای سند نماید اما فروشنده از تنظیم سند بنام وی خودداری ورزد خریدار می تواند با طرح دعوی در دادگاه، الزام فروشنده را به تنظیم سند درخواست نماید.
  6. الزام به اخذ پایانکار پایان‌کار، شرط لازم برای صدور سند رسمی مالکیت و بهره‌برداری قانونی از ملک است.در بسیاری از معاملات املاک، فروشنده پس از انتقال ملک به خریدار، از انجام تعهدات خود مانند دریافت پایان‌کار ساختمانی خودداری می‌کند.در چنین مواردی، خریدار می‌تواند با طرح دعوای ” الزام به اخذ پایانکار” علیه فروشنده، وی را از طریق دادگاه مکلف به دریافت پایانکار از شهرداری نماید.

وکیل متخصص دعاوی ملکی

مهمترین سوال در حوزه دعاوی ملکی این است که چرا استفاده از وکیل متخصص ملکی ضروری است.باید توجه داشت استفاده از وکیل ملکی در پرونده‌های ملکی می‌تواند تأثیر بسزایی در نتیجه‌ی نهایی پرونده داشته باشد.در زیر به برخی از دلایل مهم برای بهره‌مندی از بهترین وکیل ملکی اشاره می‌نمائیم:
  • تخصص و دانش حقوقی وکلای ملکی دارای تخصص و دانش عمیق در زمینه قوانین و مقررات مربوط به املاک و مستغلات هستند. آنها با جزئیات قوانین مربوط به خرید، فروش، اجاره و دعاوی ملکی آشنا هستند و می‌توانند به شما کمک کنند تا از حقوق خود دفاع کنید.
  • تحلیل دقیق مستندات وکیل ملکی می‌تواند قراردادها، اسناد مالکیت و سایر مستندات مربوط به ملک را به دقت بررسی کند و اطمینان حاصل کند که همه چیز به درستی تنظیم شده است.این کار می‌تواند از بروز مشکلات قانونی در آینده جلوگیری کند.
  • مدیریت دعاوی اگر درگیر یک دعوی ملکی هستید، وکیل ملکی می‌تواند به شما کمک کند تا مراحل قانونی را به درستی طی کنید.او می‌تواند نماینده شما در دادگاه باشد و از منافع شما دفاع کند.بدین ترتیب در وقت و سرمایه شما صرفه جویی خواهد شد.چرا که طرح نادرست دادخواست مساوی با از دست رفتن سرمایه است.
  • مذاکره با طرفین دیگر وکلای ملکی معمولاً تجربه‌ی زیادی در مذاکره دارند و می‌توانند به شما کمک کنند تا شرایط بهتری را در معاملات ملکی خود به دست آورید یا در موارد اختلافی با طرف مقابل به توافق برسید.
  • پیشگیری از مشکلات با اخذ مشاوره‌ی از یک وکیل متخصص ملکی قبل از انجام هر معامله، می‌توانید از بروز مشکلات جدی جلوگیری کنید.او می‌تواند نکات کلیدی را برای شما روشن کند و توصیه‌هایی برای جلوگیری از مشکلات حقوقی ارائه دهد. به همین دلیل توصیه می شود در هنگام تنظیم قرارداد وانعقاد معاملات از حضور یک وکیل بهره ببرید.
  • آگاهی از تغییرات قانونی وکلای ملکی به‌روز هستند و از آخرین تغییرات قوانین مطلع‌اند.در چند سال اخیر آرای وحدت رویه جدیدی در حوزه دعاوی ملکی صادر شده اند که وکیل متخصص ملکی از آن مطلع است این اطلاعات می‌تواند به شما کمک کند تا دعوای خود را صحیحاً مطرح کنید.
  • کاهش استرس پرونده‌های ملکی می‌توانند بسیار استرس‌زا باشند.داشتن یک وکیل می‌تواند بار روانی این فرآیند را کاهش دهد و شما را در مسیر درست هدایت کند.
با توجه به موارد فوق، همکاری با بهترین وکیل ملکی می‌تواند به شما کمک کند تا از حقوق خود محافظت کنید و در معاملات ملکی خود موفق‌تر باشید.

مهمترین نکات حقوقی دعاوی ملکی

  1.  هزینه دادرسی دعاوی ملکی دعاوی ملکی مالی محسوب می گردند و هزینه دادرسی آنها بر اساس ارزش منطقه ای ملک محاسبه می شود که مبلغی پایین تر از قیمت واقعی ملک است.
  2. دادگاه صالح در دعاوی ملکی دادگاه صالح در دعاوی مربوط به اموال غیر منقول، مانند مالکیت، مزاحمت، ممانعت از حق، تصرف عدوانی و سایر حقوق راجع به آن، دادگاه محل وقوع مال بوده و در دعاوی کیفری مربوط به مال غیرمنقول، دادگاه محل وقوع جرم می باشد.
  3. پیچیدگی دعاوی ملکی تنظیم دادخواست در دعاوی ملکی مستلزم اشراف کامل بر موضوع و رعایت جزئیات بسیار ریز حقوقی دقیق در زمان تنظیم دادخواست می باشد لذا بدون دانش و تجربه از طرح این دعاوی خودداری نمائید در صورت بروز مشکلات حقوقی، مشاوره با بهترین وکیل ملکی می‌تواند بسیار مفید باشد.
اگر شما نیز با مشکلات حقوقی در زمینه املاک و مستغلات مواجه هستید، تیم حقوقی ما آماده است تا با ارائه مشاوره‌های تخصصی و خدمات حقوقی لازم، شما را در حل مشکلاتتان یاری کند.ما آماده ایم تا در این مسیر دشوار همراه شما باشیم و به شما کمک کنیم تا به آرامش و ثبات دست یابید.برای دریافت مشاوره از وکیل پایه یک دادگستری و گرفتن اطلاعات بیشتر با ما تماس بگیرید.