24 تیر 1404
Search
دعاوی حقوقی
  وکیل متخصص دعاوی حقوقی شخصی است که با استفاده از علم حقوق در مقام حل و فصل دعوی از طریق سازش و یا دفاع از دعوی اقدام می نماید.حقوق مجموعه ای از قواعدی است که هدف آن تنظیم روابط اجتماعی است.دعاوی حقوقی به مجموعه ای از دعاوی ناشی از روابط تجاری، خانوادگی و تعهدات اشخاص در برابر هم گفته می شود که از قواعد حقوقی پیروی می نمایند.قواعد حقوقی بخش مهمی از نظام قضایی هر کشور را تشکیل می‌دهند و موضوع حکم آن، همه مردم هستند زیرا حقوق برای اینکه بتواند به هدف نهایی خود برسد، باید مقید به شخص معین نباشد و بر همه اعضاء جامعه صدق نماید.در بخش زیر به تعدادی از دعاوی حقوقی پرداخته ایم.

انواع دعاوی حقوقی

  1.  دعاوی خانوادگی شامل طلاق، حضانت، نفقه و مهریه
  2.  دعاوی قراردادی دعاوی مربوط به نقض قراردادها از جمله الزام به ایفای تعهد، مطالبه خسارت، فسخ قرارداد می باشد.
  3.  دعاوی مالکیت شامل دعاوی مربوط به املاک و مستغلات از جمله الزام به تنظیم سند، تصرف عدوانی، خلع ید می باشد.
  4.  دعاوی ناشی از مسئولیت مدنی شامل جبران خسارت ناشی از فعل یا ترک فعل است.

مراحل رسیدگی به دعاوی حقوقی

  •  تقدیم دادخواست با تنظیم و ارسال دادخواست به دادگاه، روند قانونی رسیدگی به دعاوی حقوقی آغاز می‌گردد.برخی دعاوی حقوقی در صلاحیت دادگاه عمومی و برخی نیز در صلاحیت دادگاه صلح است.
  • بررسی دادخواست دادگاه پس از دریافت دادخواست، آن را بررسی کرده و در صورت وجود شرایط لازم، وقت جلسه رسیدگی را تعیین و به طرفین ابلاغ می‌کند.بدون مشاوره با بهترین وکیل حقوقی از تنظیم خودسرانه دادخواست پرهیز نمایید.
  • جلسه رسیدگی طرفین دعوا در جلسه حاضر شده و ادله و مستندات خود را ارائه می‌دهند.توصیه می گردد قبل از جلسه رسیدگی حتماً لایحه ای تنظیم و ارسال نمائید.
  • صدور رأی پس از بررسی تمامی جوانب، دادگاه رأی خود را صادر می‌کند.بسته به نوع دعوا و دادگاه صادرکننده، آرای صادره می توانند قابل تجدیدنظر خواهی نیز باشند.

نحوه تنظیم دادخواست

تنظیم دادخواست مهمترین و اصلی ترین مرحله از طرح دعوا است.در واقع دادخواست شاکله اصلی دعوا را پایه گذاری می نماید.طبق ماده ۵۱ قانون آئین دادرسی مدنی وقتی دعوی صحیحاً مطرح می گردد که تمامی شرایط این ماده که در هفت بند مورد اشاره قرار گرفته است، رعایت گردد.بنابراین زمانی می توان دفاع مناسب و قابل قبولی را ارائه نمود که دادخواست آن دعوا نیز صحیحاً تنظیم شده باشد.با توجه به اینکه اطلاع از نحوه تنظیم دادخواست در دعاوی حقوقی در تخصص وکیل دادگستری است لذا تنظیم آن را به بهترین وکیل حقوقی بسپارید.

دادگاه صالح در دعاوی حقوقی

به توجه به گستردگی دعاوی حقوقی، صلاحیت دادگاه بسته به موضوع آن متفاوت خواهد بود.به طور مثال در دعاوی خانوادگی که زیر مجموعه دعاوی حقوقی محسوب می شود، دادگاه صالح جهت رسیدگی به دعوا دادگاه محل سکونت زوجه است یا در دعاوی ملکی، دادگاه صالح محلی که ملک در حوزه آن واقع است.همچنین در دعاوی مالی محل اقامت خوانده، ملاک جهت تعیین دادگاه خواهد بود.در خصوص دادگاه صالح در دعاوی ناشی از قرارداد لازم به توضیح است که طبق ماده 13 قانون آئین دادرسی مدنی در دعاوی بازرگانی و دعاوی راجع به اموال منقول که از عقد و قراردادها ناشی شده باشد خواهان می تواند به دادگاهی رجوع کند که عقد یا قرارداد در حوزه آن واقع شده است یا تعهد می بایست در آنجا انجام شود اما این ماده قانونی مانع مراجعه خواهان به دادگاه محل اقامت خوانده نمی باشد.

نکات کلیدی در دعاوی حقوقی

  1. مشاوره حقوقی قبل از اقدام به طرح دعوا، مشاوره با بهترین وکیل حقوقی می‌تواند بسیار مفید باشد.
  2. مدارک و مستندات جمع‌آوری مدارک و مستندات معتبر برای اثبات ادعاها ضروری است.با راهنمایی وکیل متخصص دعاوی حقوقی می توان مستندات مورد نیاز را ضمیمه دادخواست نمود.
  3. زمانبندی رعایت مهلت‌های قانونی برای طرح دعاوی بسیار اهمیت دارد.به طور مثال طبق قانون مهلت طرح دادخواست متقابل از سوی خوانده تا پایان اولین جلسه رسیدگی خواهد بود و بعد از آن قابل پذیرش نخواهد بود.
با توجه به پیچیدگی‌های دعاوی حقوقی ، مشاوره با متخصصان حقوقی توصیه می‌شود.زیرا مشاوره با یک وکیل متخصص دعاوی حقوقی می تواند تفاوت بزرگی در نتیجه دعاوی شما ایجاد کند.اگر درگیر مشکل حقوقی هستید یا نیاز به مشاوره دارید کافیست با ما تماس بگیرید.با ما همراه باشید و از حمایت های حقوقی به صورت حرفه ای بهره مند شوید.