لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ و با استفاده از طراحان گرافیک است. چاپگرها و متون بلکه روزنامه و مجله در ستون و سطرآنچنان که لازم است و برای شرایط فعلی تکنولوژی مورد نیاز و کاربردهای متنوع با هدف بهبود ابزارهای کاربردی می باشد.
ادامه مطلبدعاوی بانکی

دعاوی بانکی به مجموعهای از پروندههای حقوقی اطلاق میشود که به دلیل وجود اختلافات مالی، بانکها علیه مشتریان و یا افراد و شرکتها علیه بانکها و مؤسسات مالی در مراجع قضایی مطرح می نمایند.روشن است که تکیه بر قوانین در حوزه دعاوی بانکی کافی نبوده و وکیل متخصص بانکی ناگزیر به شناخت آراء و رویه محاکم در این حوزه است.در بخش ذیل به توضیح انواع دعاوی بانکی مطرح شده از سوی افراد و بانک و اهمیت مشاوره با وکیل متخصص بانکی پرداخته ایم.
دعاوی مشتری علیه بانک
- دعوای استرداد لاشه سفته یا چک این دعوا زمانی از سوی مشتری علیه بانک مطرح می شود که مشتری مدعی است علی رغم تسویه تسهیلات دریافتی، بانک کماکان حاضر به استرداد اسناد تضمینی چون سفته یا چک نمی باشد و بدین ترتیب از دادگاه تقاضای رسیدگی به این موضوع را می نماید.
- دعوی الزام به ارائه مفاصا حساب تسهیلات دریافتی هر گاه مشتری در خصوص نحوه محاسبه سود تسهیلات پرداختی، با بانک دارای اختلاف نظر باشد و مدعی گردد به دلیل اشتباه یا عدم تبعیت بانک از مقررات بانکی، محاسبه صورت گرفته اشتباه می باشد لزوم طرح دعوای الزام به ارائه مفاصا حساب تسهیلات دریافتی مطرح می گردد.
- دعوای بطلان عقد رهن و ابطال سند رهنی عقد رهن به صراحت ماده ۷۷۱ قانون مدنی عقد عینی تبعی است.یعنی ابتدا باید دینی وجود داشته باشه تا بعداً بتوان عقد رهن را منعقد کرد. بنابراین چنانچه تنظیم سند رهنی قبل از انعقاد قراردادهای بانکی صورت گیرد در حالی که هنوز هیچ گونه دینی ایجاد نشده است می توان ابطال عقد رهن و سند رهنی را به دلیل تقدم رهن بر قرارداد تسهیلاتی را تقاضا نمود.اگر چه برخی بانکها به جهت فرار از تبعات این موضوع اقدام به ایجاد دین صوری برای مشتریان می نمایند.
- دعوای ابطال قرارداد یا دعوای ابطال شروط قرارداد بانکی هر گاه به هر دلیل قانونی قرارداد یا شروط مندرج در قرارداد فی مابین مشتری با بانک در مخالفت با قوانین و مقررات بانکی یا آیین نامه و بخشنامه های بانک مرکزی باشد در این صورت مشتری می تواند جهت ابطال قرارداد یا شروط مندرج در قرارداد اقدام به طرح دعوا نماید.
- دعوای مطالبه وجوه مازاد دریافتی دعوای مطالبه وجوه مازاد دریافتی زمانی از سوی مشتری علیه بانک مطرح می گردد که شخص به موجب آن مدعی است به دلیل مخالفت قرارداد بانکی با قوانین و مقررات بانکی یا آیین نامه و بخشنامه های بانک مرکزی، وجوه بیشتری از وی بابت تسهیلات دریافت شده است.
دعاوی بانک علیه مشتریان
- صدور اجرائیه ثبتی از آنجایی که قرارداد های بانکی در حکم اسناد لازم الاجرا دانسته شده اند بانکها در صورت بدهکاری مشتریان، اقدام به صدوراجرائیه ثبتی برروی قراردادهای بانکی نموده و بدین ترتیب اقدام به مطالبه طلب بابت وجوه پرداختی خود (اصل و جرایم تاخیر) می نمایند.
- دعاوی مطالبه چک و سفته در صورت معوق شدن تسهیلات پرداختی، بانکها با به اجرا گذاشتن وثایقی چون چک و سفته علیه مشتریان اقدام به طرح دعوا می نمایند.
- دعاوی مربوط به ضمانتنامهها از آنجایی که صدور ضمانت نامه به نفع ذینفع براساس درخواست ضمانت خواه است و بانک در ازای استرداد وجوهی که ممکن است طبق سند ضمانت نامه به ذینفع بپردازد ضمانت نامه را صادر میکند.حال چنانچه در قرارداد میان ضامن (بانک) و ضمانت خواه شرط شود که در صورت مطالبه ضمانت نامه توسط ذینفع و پرداخت آن به میزان وجوه پرداختی از حساب ضمانت خواه کسر خواهد شد، در این حالت حساب ضمانت خواه به همان میزان بدهکار شده و تشریفاتی جهت وصول وجه وجود نخواهد داشت و چنانچه بانک ها بخواهند از طريق وثايق موضوع سند رسمی که در اختیار دارند، مطالبات خود را برداشت کنند، امکان صدور اجرائیه از طريق اجرای ثبت وجود خواهد داشت.